Събития

С обич за българските книжки

През ноември бяхме поканени на представянето на Тончо Торпедото – детска книжка от издателство „Каничка“. Беше ни за първи път и не знаех какво да очаквам.

С Вики малко подранихме. Атмосферата беше приятна и обещаваше игри и забавления.


Момичетата от издателство Каничка се бяха постарали запознанството с Тончо да се превърне в незабравим празник с изненади, четения на откъси от книжката, състезание, игри, предизвикателства, смях, еуфория, развиващи материали, подаръци, медали и вкусотии…
Розови овце, птицеботи, амфибии и Баничко са само част от персонажите, чиито истории ще ви развълнуват и развеселят, ще ви пренесат в страна на вълшебства и чудатости, в живота на град Птичи поглед.


А авторската песен на Тончо, измислена в чест на домашните по математика, все още си я припяваме от време на време. И Вики всеки път се чуди как точно пък домашните по математика не му допадат?!?

Имахме възможността да се запознаем с авторката, както и с илюстратора на книжката. Така нашата книжка се оказа с автограф и илюстрация.

Няколко месеца по-късно, Каничка представят най-новата си детска книжка Машинарийковци .

Подготвили са игри и изненади за децата, четене на откъсни от книжка.

А ето и кратка визитка на героите Коста, Йожек и Лиска и на техните забавни приключения:
„Наричаме ги Машинарийковците! Няма връвчица, гайка или пружина, на която да не могат да намерят безброй приложения. Няма ситуация, в която да не могат да се вмъкнат или пък от която да се измъкнат с някое от техните изобретения. Машинарийкoвците знаят по-добре от всеки друг как да конструират Костолискоеж, да сглобят Мухопрахосмукачка или как да си послужат с Царевицометачница…“ 😉

Представянето ще е на 28 януари (събота), часът е 11:00 ч., а мястото – Жираф кафе-книжарница на ул. „Любен Каравелов“ 70 в София.

Линк към ФБ събитието:

https://www.facebook.com/events/892807131761881


Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *