Детето

Виктор и Космоса

От известно време Виктор доста се интересува от Космос, звезди, планети, ракети, спътници, космонавти, извънземни… И всякакви „звездни“ неща 🌍🌕🌝⭐🚀🛸👨‍🚀.

Много си говорим и „четем“ на тази тематика.

Гледаме звездите, поздравяваме неговото приятелче – слънчицето, правим забележка на Луната, че „пак не иска да спи“, търсим и се радваме вечер на Фенера (т. е. Венера).

Гледа и научно-популярни предавания с татко си. После разказва, на когото види, придобитите знания и впечатленията. 😉

Често си говорят и с Митака (наш семеен приятел), който от своя страна доста добре „поддържа“ нивото му с новости, обяснения и въпроси.

Та, голям интерес.

Споделям с вас книжки и игри за малки любители на Космоса 😊.

Любима книжка (част от поредица, по която ни запали неговата приятелка Никол от Яника), която от време на време препрочитам, за да опресни инфото е „Космосът – въпроси и отговори“.

Аз също много я харесвам – текста е интересен и достъпен, а картинките те пренасят на мястото, за което четеш.

Освен книжката си има и една доста любима игра – малка книжка и кубчета на издателство Фют, с които броиш, упражняваш цветовете, съгласуваш думи, учиш поредността на планетите, построявайки кула-ракета, когато накрая събаряш с гръм и трясък.

https://www.fiut.bg/

А за да е завършена „колекцията“, ви предлагам игра – упражнение за Слънчевата система от един любим мой сайт – Светът на Ники: http://www.nikisworld.com/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%BB%D1%8A%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0/

И най-важното – учете и се забавлявайте!

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.