Игри и занимания за деца у дома

Робо-космонавт от хартиени ролки

Вкъщи си имаме складче за събиране на „материали, които да рециклираме“ – любимата фраза на Вики, когато иска да си запази някоя опаковка, цветна хартия или нещо, което ще бъде използвано в бъдещ проект.

Едни от любимите ни неПотребни материали са хартиените ролки от кухненска и тоалетна хартия.

Те са особено полезни в моментите, в които Виктор скучае. Тогава използва своето въображение и вдъхновен започва с новия проект.

В стаята му съответно настъпва истниски творчески хаос – ножици, телчета, тиксо, лепило, флумастери, моливи, химикали, изрезки и всичко, което може да се използва бива разпилено по под, маса, легло, под легло, на килимчето, под килимчето и къде ли не…

Тропане, чукане, лепене, рязане, викове – никой да не влиза в стаята, защото прави изненада.

След „тежък“ труд и усърдна работа проектът е завършен, той излиза от стаята и горд обявява крайния резултат, който следва да бъде сниман.

Подробно ни го представя с всички детайли и разказ кой какво може да прави. А след това започват историите, игрите и в случая с робо-космонавтчето – космическите приключения.

робо-космонавт с въртяща се глава

За да си направите ваше робо-космонавтче са ви необходими: хартиени ролки + цветно тиксо + време за скучаене + вдъхновение + доза въображение + желание за творчество и игра. 🙂

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *