из Живия живот

Братовчеди

Като деца се събирахме често. Дори израснахме заедно в игри, бели и приключения

Дойдеше ли събота братовчедките ни идваха вкъщи или ние отивахме в тях. Често прекарвахме почивните дни заедно. Изнасяхме представления – „акробатични“ номера, играехме, гледахме детски, говорехме си, прожектирахме си приказки, правехме си захарни близалки, а като по-големи ходехме заедно на дискотеки – първо на детски, след това и на нощни.

Ваканциите пък отивахме на село и там играехме с братовчеда – строяхме ракети в хола, къщи за кукли на терасата, палатки в двора; скубехме перата на кокошките, за да станем индианци; ползвахме доматите на баба за джунгла; скубехме трева за зайците; ходехме на мисии в „гората“, обути в гумени ботуши, за да минаваме през реката; карахме лагерници; пързаляхме се с чували по снега; ходехме за гъби и диви ягодки, на „лов“ за язовци, въоръжени с пистолети с капси; играехме на Супер Марио по график, който често не спазвахме и се карахме; готвехме, и куп други неща, а всяка вечер преди да заспим баба ни носеше мляко с какао и бисквитки.

Имахме страхотно детство. И от хлапета споделящи игри, станахме ученици, споделящи планове за училища и университети.

А днес, пак заедно, сме големи хора, създали собствени семейства, изградили свои домове, намерили своя път и успешно реализирали се.

Днес се събираме, за да „се видим“, да разкажем за животите и ангажиментите си, за пътешествията, да споделим опит, да си помогнем, да създадем нови, незабравими спомени ❤️.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *